Zo trek je positieve energie aan!

Zo trek je positieve energie aan!

Weet je wat het mooie is aan positieve energie? Dat komt naar je toe als je er ook echt in gelooft.
Dat klinkt misschien wat vaag, maar het heeft alles te maken met de law of attraction, oftewel: de wet van aantrekkingskracht.

Je gedachten zijn heel krachtig: stel je maar eens een dag voor die je al negatief begint. Misschien heb je slecht geslapen en heb je nog een ellenlange to-do list waar je tegenop ziet. Als je daaraan denkt, word je al niet blij. Je hele dag zal daarna volgens deze mood verlopen.

Maar sta je ’s morgens in een goede bui op en denk en voel je de hele wereld aan te kunnen, dan komt positieve energie naar je toe. 

De wet van de aantrekkingskracht

Zo eenvoudig is het natuurlijk in de praktijk niet. Maar de wet van aantrekkingskracht is wel degelijk een middel om positieve energie aan te trekken. Het werkt als een soort magneet in je hersenen: je brein richt zich op de intenties die jij zelf maakt. Heb je vooral negatieve gedachtes, dan merkt je brein positieve energie minder goed op. Maar maak je ruimte voor positieve intenties, dan zullen je hersenen daar voor open staan. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar heeft tijd nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je je blijft richten op die positieve intenties en dat je weet dat je niet overal controle op hebt. Zo kan er dus best eens iets negatiefs gebeuren, maar laat dat je positieve energie niet in de weg staan.


Hoe doe je dat, positieve energie aantrekken?

Je kan positieve energie aantrekken door ten eerste los te laten waar je negatieve energie van krijgt. Dat kan je het beste doen door even afstand te nemen van al het negatieve om je heen. We krijgen gedurende een dag heel wat prikkels te verwerken, maar buiten, tijdens een wandeling
bijvoorbeeld, kan je dat allemaal even loslaten. Bepaal vervolgens welke negatieve invloeden (in je hoofd en in je leven) je los moet gaan laten. Focus je vervolgens op dat wat je wel hebt, wat je kunt en waar je blij van wordt. En wees daar dankbaar voor. Bedenk daarna een doel voor jezelf, een positieve intentie: geloof er echt in en leg daar je aandacht op. Zorg ervoor dat je deze positieve vibe vasthoudt, door er elke dag even bij stil te staan of mee bezig te zijn. Doordat je hier al bewust mee bezig bent, worden je hersenen
geprikkeld om positieve energie aan te (blijven) trekken. Woorden en gedachten zijn ook heel krachtig, daarom kan je elke dag een positieve affirmatie opzeggen of denken. Dit kan je hele mindset in no time veranderen!

Terug naar blog