Starten met jouw skincare!

Starten met jouw skincare!

Yes! Jij wilt gaan beginnen met het verzorgen van je huid of je wilt je skincare routine gaan uitbreiden. Wat het ook mag zijn, jij wilt bezig zijn met skincare! Maar dan val je in een gat.. Want hoe en waar begin je in hemelsnaam? Er is zo freaking veel informatie op het gebied van skincare.

Om door bomen het bos weer een beetje te kunnen zien hebben we hier een aantal tips:

1. Bezoek een goede schoonheidsspecialist/huidspecialist

Ja, ik weet het, er zijn enorm veel online quizzen en tegenwoordig ook veel apps die je huid kunnen scannen. But in my opinion: een goede vakman/vrouw is nog altijd het best. Iemand die al jarenlang dag in dag uit met huid te maken heeft, kan jou echt heel veel vertellen over je huid. Bijvoorbeeld waar je moet beginnen of wat een goede toevoeging kan zijn wanneer jij je de routine wilt uitbreiden.

2. Wees je ervan bewust dat de behoefte van je huid kan veranderen

Hier had ik zelf bijvoorbeeld last van toen ik stopte met huidbehandelingen. Mijn huid kreeg altijd de meest vette crèmes omdat ze moest herstellen van de heftige behandelingen. Eenmaal gestopt bleef ik de meest vette crèmes gebruiken, terwijl deze niet meer pasten bij de behoefte van mijn huid. Een ander voorbeeld is dat wanneer je ouder wordt je misschien meer formules wilt gebruiken die gericht zijn op beginnende rimpels. Wat altijd goed is voor je huid: hydraterende producten.

Dus koop jij al sinds jaar en dag dezelfde producten, dan is misschien goed om te kijken of je deze koopt uit gewoonte of omdat je huid er behoefte aan heeft.

3. Houd je huid de eerste paar weken goed in de gaten wanneer je switched van product of een product toevoegt aan je routine

Er zijn zoveel producten op de markt. Wanneer je eenmaal een beetje weet waar je behoefte aan hebt is de volgende stap een try and error fase. Koop een aantal producten, probeer ze een tijdje uit en kijk hoe je huid reageert op elk product. Koop je een product om je skincare routine mee uit te breiden? Hou ook dan je huid in de gaten om te kijken hoe deze reageert op de combinatie met de rest van je producten.

4. Stop met een product wanneer dit niet werkt voor jou

Dit is onderdeel van de try en error fase van tip 3. Als het product niet werkt voor jouw huid, stop er dan mee. Het is beter om ermee te stoppen en geld uit te geven aan een nieuw product dan om de verpakking leeg te maken omdat het anders zonde is van het geld.

5. Keep it up!

Heb je producten gevonden die goed zijn voor je huid? Dan is de laatste stap het volhouden van je routine. Vaak worden de ochtend en avond gebruikt als skincare momenten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij gelijk nadat je opstaat je gezicht moet wassen. Misschien doe jij het liever na je ontbijt of na het sporten. En doe je dit in de avond na het eten of juist meteen na het werk. Vind hier je eigen weg in zodat je dat eigen momentje en kijk wat voor jou werkt!

Terug naar blog