Slaan we te ver door met skincare?

Slaan we te ver door met skincare?

Skincare is een wereld die tot de verbeelding spreekt. Het is onderdeel van de beauty industrie. Een wonderlijke wereld, vol mooie hebbedingen en vol met glans. Lekker tutten voor de spiegel, uren in bad weken met een wijntje en een goed boek. En wie kent niet de foto’s van het meisje met een masker en een zonnebril en handdoek op haar hoofd? Tegenwoordig is de boodschap van skincare echter vaak veel serieuzer geworden. 


Zijn we perfectionistisch geworden in skincare en selfcare?

Skincare is niet meer een middel om je huid te reinigen en te voeden en waarmee je plezier kan hebben of een momentje voor jezelf kan creëren. Het is een serieuze wetenschap waarbij “skinfluencers” je in Jip en Janneke taal uitleggen wat er allemaal wel en niet goed is aan die favoriete reiniger die je al sinds jaar en dag gebruikt. De ingrediëntenlijst (die voorheen niemand echt ooit las) is ontcijfert en in de winkel sta je te googlen of de crème die je in je hand hebt wel de juiste actieve werkstoffen heeft. Jongeren tussen de 18 en 25 smeren producten tegen rimpels, zijn met serum pipetjes in de weer en laten desnoods botox inspuiten. In Amerika zijn ze geobsedeerd of een product “clean” is. 


Ja, er zijn veel goede ontwikkelingen geweest en de markt is opengebroken door kleine skincare brands zoals Remari. “Skinfluencers” helpen je beter te begrijpen wat je precies op je gezicht smeert. Ingrediënten kennen en weten wat je op je huid smeert is niet slecht, maar ik mis toch wel een beetje de lol. Slaan we niet door? Soms is de beste zorg niet de perfecte zorg

Terug naar mijn eigen dilemma. Ik ben zo bezig met Remari als bedrijf dat ook ik vergeet om de lol in skincare erin te houden. Ikzelf sla soms ook door in selfcare. Waar skincare, bodycare en mindcare onderdelen van zijn. Is het fijn om bezig te zijn met deze onderwerpen? Ja! Moet ik er altijd een hele studie van maken? Not so much.  Je dagelijkse skincare routine is een discipline. Het is elke dag commitment om je huid te reinigen en te voeden. Eigenlijk niks leuks aan. Daarom is het goed om het zo nu en dan eens op te spicen. 


Voor de eerste nieuwsbrief heb ik bijvoorbeeld een masker uitgeprobeerd. Was het, het beste masker dat ik ooit heb gehad? Nee. Was het leuk om te doen? Ja! Verbazingwekkend leuk eigenlijk. We willen allemaal de beste zorg voor onze huid. We willen allemaal de beste ingrediënten in een crème maar niet alles hoeft elke keer helemaal perfect te zijn. Soms wil je gewoon een beauty middag houden met een vriendin waarbij je vanalles op smeert en daarbij je huid een overload geeft. Of een yogales skippen om wijn te drinken en mensen te kijken op het terras. Je misselijk eten in de bioscoop met een romcom waarbij je in de eerste 5 minuten het verhaal al kan ontrafelen. Dus why so serious? Soms is de beste zorg niet de perfecte zorg.

Terug naar blog