Skincare Routine: De basis voor de ochtend en avond

Skincare Routine: De basis voor de ochtend en avond

Een goede basis skincare routine bestaat uit een aantal stappen met producten die perfect aansluiten op de behoeften van je huid en je wensen wat betreft gezichtsverzorging.

Het is slim om goed te kijken naar wat je huid nodig heeft en een scheiding te maken tussen producten die je in de ochtend gebruikt en producten voor je avond routine. Wij helpen je een handje op weg en zetten een basis skincare routine voor je neer die je in de ochtend en avond kan toepassen.

Ochtend skincare routine

Voor de ochtend is het belangrijk om je huid voor te bereiden op de dag en gedurende de dag te beschermen tegen (schadelijke) invloeden van buitenaf. Als je een normale huid hebt zonder problemen als bijvoorbeeld acne, dan ziet een basis skincare routine er zo uit:

 1. Begin je routine met het reinigen van je huid. Juist na het slapen is dit belangrijk, omdat je huid ’s nachts hard heeft gewerkt om afvalstoffen weg te voeren via je poriën naar buiten toe. Dat vuil ligt dus op je huid, daarom maak je als eerste je gezicht schoon. Schoonmaken kan je doen met een milde reiniger zoals een cleansing oil, reinigingscrème of -melk of een face wash in combinatie met lauw water.
 2. Met een tonic kalmeer je je huid en verminder je rode plekken. Deze gebruik je na het reinigen van je gezicht.
 3. Eventueel kan je een oogcrème toevoegen aan je skincare routine in de ochtend. Door deze in de koelkast te bewaren, zorgt ‘ie er na het aanbrengen meteen voor dat die puffy slaapoogjes verdwijnen.
 4. Daarna is het tijd om je huid te voorzien van een hydraterende laag: key voor een gezonde huid. Kies voor een crème of olie die het vocht in je huid vasthouden, waardoor je gezicht goed gehydrateerd blijft.
 5. Een stap die erg belangrijk is: breng een Sun Protection Factor aan, zowel in de zomer als in de winter. Een SPF beschermt je huid tegen schadelijke uv-straling en houdt je huid een stuk jonger
  dan wanneer je geen SPF gebruikt.

Avond skincare routine

In de avond en vooral nacht herstelt je huid zichzelf en met een goede basis skincare avondroutine help je je huid daarbij.

 1. Reinigen! Daar is ‘ie weer: reinigen is een belangrijke eerste stap in je avond skincare routine.
  Verwijder je make-up met een reinigingsolie of een ander reinigingsproduct dat al het vuil van je gezicht verwijdert. Door dubbel te reinigen, dus twee keer, weet je zeker dat je huid helemaal schoon is en klaar voor de rest van de routine.
 2. Ook nu kan je weer een toner gebruiken om je huid te kalmeren na het reinigen.
 3. Breng weer wat oogcrème aan rondom de dunne huid van je ogen.
 4. Ga voor een fijne moisturizer (nachtcrème) die past bij je huid. Je mag voor de nacht best een wat voller laagje aanbrengen als je dat fijn vindt.
  Dit zijn basisroutines die je naar wens kan uitbreiden met serums of bijvoorbeeld een gezichtsolie als extra verzorging.
Terug naar blog