Ontdek de kracht van een positieve mindset - Doe mee aan de Mindset Uitdaging!

Voor mij begon mindset als een grap, maar het is nu een van de belangrijkste onderdelen van mijn dagelijks leven geworden. Het is namelijk van enorm belang om positief in het leven te blijven staan. Wil jij ook deze positieve transformatie ervaren? 
 
"Ik ga mezelf herprogrammeren, brainwashen. Het idee is dat ik mezelf overlaad met positiviteit. Zoveel dat er een positieve mind reset kan plaatsvinden", stuurde ik in een tekstberichtje. "Oké, nou het klinkt niet gek, laat maar weten hoe het gaat." 
 

Aanpak

Mijn aanpak was een serieuze brainwash. Ik maakte gebruik van KOBO Plus bij bol.com en luisterde tijdens de gratis proefmaand naar zoveel mogelijk luisterboeken over positieve mindset, intenties en affirmaties. Vooral de boeken "Manifesteren kan je leren", "Machtige gedachten" en "De moed van imperfectie" hebben mij geholpen om mijn negatieve gedachten te herkennen en om te zetten in positieve gedachten. Voorheen ervoer ik veel gedachten als kritisch, maar nam ik ze wel als waarheid aan, omdat er een stemmetje in mij zei: "het is toch zo". Nu ben ik daar volledig vanaf gestapt. 
 

Oefenen, oefenen, oefenen

Na de eerste week merkte ik al verandering. Ik was intensief bezig met de luisterboeken en voerde de opdrachten meerdere keren uit. Ik richtte me op mijn droom en bedacht affirmaties die ik vervolgens insprak op de dictafoon van mijn telefoon. Elke dag nam ik een moment voordat ik ging werken om op te schrijven waar ik dankbaar voor was en ik stelde mezelf de vraag wat mijn intentie was voor die dag. De truc is om negatieve gedachten te herkennen, en dit lukt alleen door veel te oefenen, ook gedurende de dag. 
 

Mijn belangrijkste les

De belangrijkste les kwam bij me binnen: "Je gedachten zijn een verhaal dat je (soms jarenlang in herhaling) tegen jezelf vertelt." ... "Jij bent niet je gedachten." Door de jaren heen is het verhaal dat ik tegen mezelf vertelde steeds donkerder geworden. Per dag gaan er enorm veel gedachten door je hoofd. Wanneer je een gedachte opmerkt die eigenlijk niets voor je doet, kun je in plaats van de gedachte als waarheid aan te nemen, een weerwoord geven. Zo zei ik op een gegeven moment een paar keer per dag: "dankjewel voor deze nutteloze bijdrage" en veranderde ik de gedachte in iets positiefs. Bijvoorbeeld: de gedachte "Hoe krijg ik het ooit voor elkaar om een tevreden leven te leiden" werd beantwoord met: "Bedankt voor 
 
deze nutteloze gedachte. Ik weet dat de macht ligt in het hier en nu. En hier en nu ben ik tevreden met mijn leven. En ik weet dat het alleen maar mooier en beter gaat worden. Ik heb vertrouwen in mijn leven." 
 

Mindsetverandering

Mijn energieniveau kreeg een enorme boost en ik verwachtte dat dit niveau na verloop van tijd wel weer zou wegvallen, maar dat gebeurde niet. Het lijkt alsof mijn nieuwe nulpunt (of frequentie, zoals het soms wordt genoemd) veel hoger ligt dan voordat ik begon met mijn mind reset. Dit is niet vreemd, gezien het feit dat er nu regelmatig positieve affirmaties door mijn hoofd schieten. Mijn brainwash grap is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van mijn dag. 
 

Ook proberen?

Wil je zelf ook eens ervaren wat een positieve mindset voor jou kan betekenen? Hier is een lijstje met boeken die mij persoonlijk enorm hebben geholpen tijdens mijn mind reset challenge. Ik heb deze boeken uiteindelijk aangeschaft (sommige zelfs digitaal en als paperback), omdat ik mezelf een positieve mindset gun en tijd vrijmaak om hieraan te werken. 
 
- "Manifesteren kan je leren" door Willemijn Welten 
- "De moed van Imperfectie" door Brené Brown (al haar boeken zijn een aanrader) 
- "Machtige gedachten" door Louise Hay (een boek vol affirmaties, handig als je net begint met het schrijven van affirmaties. Kun je een beetje afwisselen). 
 
Doe mee aan de Mindset Uitdaging en ontdek hoe een positieve mindset je leven kan transformeren! 
 
Terug naar blog