Mindset Challenge

Mindset Challenge

Mindset is iets dat voor mij begon als grap, maar nu een van de belangrijkste onderdelen in mijn dagelijks leven is. Het is namelijk enorm belangrijk om positief in het leven te blijven staan. 


“Ik ga mezelf herprogrammeren, brainwashen. Het idee is dat ik mezelf overlaad met positiviteit. Zoveel dat er een positieve mind reset kan plaatsvinden”, stuur ik in een tekstberichtje. “Oké, nou het klinkt niet gek, laat maar weten hoe het gaat.” 

Aanpak

Mijn aanpak was een serieuze brainwash. Ik download KOBO plus bij bol.com met het idee om zoveel mogelijk luisterboeken in de gratis proefmaand over positieve mindset, intenties en affirmaties te luisteren. Uiteindelijk hebben vooral de boeken Manifesteren kan je lerenMachtige gedachten en De moed van imperfectie mij geholpen met het herkennen van mijn negatieve gedachten en deze om te zetten in positieve gedachten. Veel gedachten ervaarde ik hiervoor als kritisch, maar ik nam het wel voor waarheid aan, want “het is toch zo” zei een stemmetje in mij. Daar ben ik nu helemaal vanaf gestapt.

 

Oefenen, oefenen, oefenen

Na de eerste week merk ik al verandering. Ik ben intensief bezig met de luisterboeken en voer de opdrachten meerdere keren uit. Ik focus mij op mijn droom en verzin er affirmaties bij die ik vervolgens in spreek op de dictafoon van mijn telefoon. Ik neem elke dag een moment voordat ik ga werken om op te schrijven waar ik dankbaar voor ben en ik stel mezelf de vraag wat mijn intentie is voor die dag. De truc is om negatieve gedachten te herkennen. Dit lukt alleen maar wanneer je heel veel oefent. Ook door de dag heen. 

Mijn belangrijkste les

De belangrijkste les gaat erin als zoete koek: “Je gedachten zijn een verhaal wat je (soms jaren in herhaling) tegen jezelf vertelt.” … “Jij bent niet je gedachten”. Door de jaren heen is het verhaal wat ik tegen mezelf heb verteld steeds donkerder geworden. Per dag gaan er enorm veel gedachten door je hoofd. Wanneer je een gedachte opmerkt die eigenlijk niets voor je doet, kun je in plaats van de gedachte aan te nemen als waarheid, een weerwoord geven. Zo zei ik op een gegeven moment een paar keer per dag: “dankjewel voor deze nutteloze bijdrage” en vervormde ik de gedachte dan naar iets positiefs.  Bijvoorbeeld: De gedachte: Hoe krijg ik het ooit voor elkaar om een tevreden leven te leiden wordt beantwoord door mezelf met: Bedankt voor deze nutteloze gedachte. Ik weet dat de macht ligt in het hier en nu. En hier en nu ben ik tevreden met mijn leven. En ik weet dat het alleen maar mooiere en beter gaat worden. Ik heb vertrouwen in mijn leven. 

 

Mindset change

Mijn energielevel krijgt een enorme boost en ergens verwachtte ik dat dit energielevel met de tijd (wanneer het nieuwe eraf is) wel weer zal wegvallen, maar dat gebeurt niet. Het lijkt alsof mijn nieuwe nulpunt (of frequentie zoals het soms verwoord wordt) vele malen hoger ligt dan voordat ik begon met mijn mind reset. Wat opzich niet gek is als je beseft dat je elke dag op meerdere momenten ineens positieve affirmaties door je hoofd schietenEn zo is mijn brainwash geintje uitgegroeid naar een belangrijk onderdeel van mijn dag. 

Ook proberen?

Wil je het ook een keer proberen? Hier het lijstje met de boeken die mij persoonlijk enorm hebben geholpen tijdens mijn mind reset challenge. Deze heb ik uiteindelijk na de afsluiting van de proefperiode ook aangeschaft (sommige zelfs digitaal en als paperback). Want ook hier geldt weer: gun jezelf een positieve mindset en maak tijd vrij om hieraan te werken. 
  • Manifesteren kan je leren van Willemijn Welten
  • De moed van Imperfectie van Brené Brown (al haar boeken zijn een aanrader)
  • Machtige gedachten van Louise Hay (een boek vol affirmaties, handig voor als je net begint met het schrijven van affirmaties. Kun je een beetje afwisselen).
Terug naar blog