Hydrateren van de huid: Alle tips op een rij

Hydrateren van de huid: Alle tips op een rij

Hydrateren van je huid: alle tips op een rij

Een kort selfcare moment aan het begin en einde van de dag zorgt niet alleen voor een gehydrateerde en dus gezonde huid, maar ook voor een connectie tussen je innerlijk en uiterlijk. Je neemt namelijk bewust wat tijd voor jezelf en alleen al dat levert je een positieve energie en gezonde uitstraling op.

Die stralende huid volgt daarna vanzelf, met de juiste verzorgingsproducten en hydratatie van binnen en buiten. Weet je niet goed hoe of wat? Daar helpen wij je natuurlijk bij, want hydrateren kan je leren! Leren hydrateren met de volgende tips. Zie de dagelijkse verzorging van je huid niet als moeten, maar als selfcare momentje. Je neemt elke ochtend en elke avond een paar minuten de tijd om de dag van je af te spoelen en met fijne verzorgingsproducten je huid te hydrateren. Het gevolg is een goed gevoel én een glowy skin.

Tip 1: Reinigen is key

Een van de belangrijkste stappen bij het hydrateren van je huid is de reiniging. Maak je gezicht schoon in de ochtend, omdat tijdens je slaap afvalstoffen worden afgevoerd via je huid, en in de avond, omdat er dan vuil vanuit de lucht op je huid zit. Een goede gezichtsreiniger is zacht voor je huid en reinigt grondig.

Tip 2: Hydraterende gezichtsproducten

Gebruik een toner, om de vochtbalans in je huid vast te houden en je huid voor te bereiden op de rest van je gezichtsverzorging. Naar wens kan je vervolgens een serum gebruiken en daarna een hydraterende dagcrème in de ochtend of nachtcrème in de avond.

Tip 3: Vocht van binnenuit Water en de rest komt later!

Je lichaam en huid hebben zo’n 1,5 liter vocht per dag nodig om te kunnen herstellen. Maak er dan ook een gewoonte van om de hele dag door slokjes water te drinken uit een fles, of om regelmatig een glas water leeg te drinken (zo’n 8 glazen per dag). Denk ook eens aan hydraterende voeding, zoals komkommer, watermeloen, radijsjes en ananas.

Tip 4: Gebruik minder water

Dit klinkt misschien wat verwarrend, want water is juist goed toch? Klopt, maar te veel en te heet water op je huid, dus tijdens het douchen of badderen, droogt je huid juist uit. Het haalt namelijk de natuurlijke beschermende laag weg, waardoor je huid sneller droog of trekkerig aanvoelt (hallo, verrimpelde vingertopjes). Iets minder heet en iets minder vaak douchen of in bad scheelt al veel voor je huid.

Tip 5: Neem een masker

Je gezicht af en toe wat extra pamperen, dat doe je met een mild masker. Een masker dat dode huidcellen verwijdert, zorgt voor een mooie glow en geeft je huid een gezonde gloed. Een masker verzacht en verzorgt en je pakt meteen weer even een momentje voor jezelf mee

Terug naar blog