Hydrateren van de huid

Hydrateren van de huid

Waarom is hydrateren van je huid zo belangrijk?

Het is de basis van een volle, glowy huid: hydrateren. Dat betekent eigenlijk vocht (water) toedienen aan je huid. En zo gek is dat niet, want ons lichaam bestaat voor ongeveer de helft uit water. Je kan je dus voorstellen dat wanneer je te weinig hydrateert en je huid te weinig vocht kan vasthouden, je dat zal gaan merken.

Je huid wordt op den duur minder vol door (te) weinig vocht, waardoor fijne lijntjes sneller zichtbaar worden. Je huid gaat er doffer uitzien en sneller verouderen als een vochttekort optreedt. Hydratatie is dus essentieel voor een gezonde, stralende en jonge huid.

Natuurlijk krijg je eveneens regelmatig te maken met kou, uv-straling en vuildeeltjes in de lucht, wat allemaal invloed heeft op de conditie van je huid. Ook daarom is het belangrijk om je huid dagelijks te blijven hydrateren, zowel van buiten als van binnen.

Je huid van buiten hydrateren

Besteed je twee keer per dag, in de ochtend en de avond, wat tijd aan huidverzorging, dan zal je zien dat je huid weer gaat stralen en voller wordt. Reinigen is hierin de eerste stap, want daarmee verwijder je al het vuil van je gezicht. Yes, ook in de ochtend, want tijdens je slaapt voert je huid afvalstoffen af en die laten een laagje achter op je gezicht. Door te reinigen maak je jouw huid schoon en neemt het verzorgingsproducten beter op. Een toner bereid je huid voor op de rest van je verzorgingsproducten én behoud de vochtbalans, onmisbaar dus voor de hydratatie van je huid. Vervolgens kan je een serum aanbrengen, die het effect van je hydraterende producten versterkt. Ten slotte gebruik je een hydraterende dagcrème in de ochtend en een nachtcrème in de avond. Deze producten leggen een laagje op je huid waardoor ook het vocht in je huid vastgehouden wordt.

De juiste gezichtsproducten verzorgen je huid en laten haar stralen, maar ook de tijd die je even neemt voor je skin care routine zorgt voor een glowy huid: zo’n selfcare moment draagt namelijk ook bij aan een positieve start van je dag, zodat je er weer even tegenaan kan.

Hydrateren van je huid van binnen

Door aandacht te besteden aan je buitenkant, zorg je dus ook meteen voor je binnenkant. Natuurlijk geldt dit ook andersom en is het net zo belangrijk dat je dagelijks goed hydrateert van binnen. Dit doe je door voldoende water te drinken, zo’n 1,5 liter per dag. Dit heeft op de langere termijn zeker effect op je huid, want die heeft veel water nodig om gezond te blijven, net als de rest van je lichaam. Probeer eens water met een smaakje als je gewoon water te saai vindt. Voeg bijvoorbeeld wat schijfjes komkommer, sinaasappel of citroen toe aan een glas water. Of takjes munt, framboosjes of bessen. En waterrijk voedsel draagt ook bij aan selfcare: watermeloen of komkommer als snack voor tussendoor is lekker en nog goed voor je huid ook

Terug naar blog