De juiste volgorde van verzorgingsproducten

De juiste volgorde van verzorgingsproducten

De juiste volgorde van verzorgingsproducten? Zo bouw je een skin care routine op. Heb je de juiste verzorgingsproducten voor je huid gevonden, dan is het belangrijk dat je weet in welke volgorde je ze het beste kan gebruiken. Dit stimuleert een goede werking van de producten, anders heb je er alsnog niets aan natuurlijk! Zo bouw je een skin care routine dan ook volgens de
juiste volgorde op.

Verzorgingsproducten op de juiste volgorde aanbrengen tijdens je skin care routine. In de basis geldt dat je de skin care routine begint met lichte formules die makkelijk in je huid trekken en daarna pas de zwaardere producten zoals crème.

Reiniger

Natuurlijk start je altijd met het reinigen van je gezicht met een milde cleanser. Dit is zowel in de ochtend als in de avond het eerste product dat je gebruikt in je skin care routine. Verwijder make-up en ander vuil van je gezicht voordat je verder kan gaan met andere verzorgingsproducten.

Toner

Stap twee is een toner, die verwijdert ook nog achtergebleven vuilresten, maar kalmeert je gezicht ook doordat de PH-waarde van je huid herstelt wordt.

Serum

Een serum is een product waarvan je maar heel weinig nodig hebt, maar dat goed in je huid wordt opgenomen. Ook versterkt een serum het effect van een dag- of nachtcrème. Je gebruikt een serum na de toner en voor je gezichtscrème.

Oogcrème

Als je wil kan je nu een oogcrème aanbrengen op de dunne huid rondom je ogen. Zet je het potje in de koelkast, dan werkt de crème ook nog eens verkoelend en dat zorgt er weer voor dat opgezette ogen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Moisturizer

Kies een geschikte dag- en nachtcrème die past bij jouw huid. Je moisturizer breng je aan nadat je een serum hebt aangebracht, zodat de werkingen elkaar versterken.

Gezichtsolie

Een olie gebruik je over je dagcrème, want die werkt door de crème heen (andersom geldt dit niet). Deze volgorde is dus erg belangrijk. Het is niet per se nodig om nog een olie na je dagcrème te gebruiken, maar het kan wel drogere plekken extra verzorgen. De gezichtsolie kan je dus ook alleen op plekje aanbrengen of als een dun laagje over je hele gezicht.

SPF

Vergeet je gezicht nooit te beschermen tegen uv-straling! En die is er zowel in de zomer als de winter, dus een Sun Protection Factor is belangrijk om te gebruiken in elk seizoen. Misschien wel de belangrijkste stap van je skin care routine!

Terug naar blog